Internacionál FK Sokol Braväcovo

V obci Braväcovo existuje a vyvíja športové a pohybové aktivity aj skupina bývalých braväckých futbalistov- internacionál SOKOL Braväcovo..
Už v roku 1999 sme si zakúpili vďaka sponzorskému príspevku od spoločnosti Šajgal Team kopletnú sadu dresov, v ktorých každoročne odohráme niekoľko futbalových zápasov, či už na futbalovom ihrisku v Braväcove, alebo na pozvanie našich priateľov na odvetné zápasy  z rôznych kútov Slovenska.
Môžeme spomenúť priateľské zápasy v Dunajskej Lužnej( okr. Senec), Tisovci, Bobrovci (okr L. Mikuláš), Košolnej ( okr. Trnava), Osrblí, Mýte p. Ďumbierom, Polomke, Heľpe, Bacúchu. Tiež sme sa zúčastnili viacerých futbalových turnajov.
Aj takýmto spôsobom sa v prvom rade snažíme ešte udržiavať v pohybe, ale dávame aj do povedomia obec z jedinečným názvom Braväcovo.

Rok 2012

Internacionál FK Sokol Braväcovo

 

V obci Braväcovo existuje a vyvíja športové a pohybové aktivity aj skupina bývalých braväckých futbalistov- internacionál SOKOL Braväcovo..

Už v roku 1999 sme si zakúpili vďaka sponzorskému príspevku od spoločnosti Šajgal Team kopletnú sadu dresov, v ktorých každoročne odohráme niekoľko futbalových zápasov, či už na futbalovom ihrisku v Braväcove, alebo na pozvanie našich priateľov na odvetné zápasy  z rôznych kútov Slovenska.

Môžeme spomenúť priateľské zápasy v Dunajskej Lužnej( okr. Senec), Tisovci, Bobrovci (okr L. Mikuláš), Košolnej ( okr. Trnava), Osrblí, Mýte p. Ďumbierom, Polomke, Heľpe, Bacúchu. Tiež sme sa zúčastnili viacerých futbalových turnajov.

Aj takýmto spôsobom sa v prvom rade snažíme ešte udržiavať v pohybe, ale dávame aj do povedomia obec z jedinečným názvom Braväcovo.

 

Rok 2012

 

Priateľský futbalový  zápas 27.10.2012 Tisovec – umelá tráva

 

Internacionál Tisovec – IFK Sokol Braväcovo  4 :5

 

Dňa 27.10.2012 sme odohrali ďalší priateľský futbalový zápas v Tisovci na futbalovom ihrisku s umelou trávou. Napriek daždivému počasiu a premočenej tráve s množstvom mlák vody, súperi odohrali vyrovnaný zápas. V prvom polčase dominovali domáci a vyhrávali už 3 :0, potom v druhom polčase hostia otočili výsledok vo svoj prospech a zvíťazili v pomere 5 : 4.

 

Priateľský futbalový  zápas 07.10.2012 Ihrisko FK Sokol Braväcovo

 

IFK Sokol Braväcovo  Internacionál Tisovec 6 : 1

 

Dňa 07.10.2012 o 12,00 hod. sme odohrali priateľský futbalový zápas na ihrisku FK Sokol Braväcovo. Bol to už v  poradí štvrtý vzájomný zápas týchto mužstiev.

Prvý polčas sa skončil remízou 1 : 1, aj keď hostia mali viac príležitostí a ovládali hru, hrali kombinačne, mali oveľa presnejšie prihrávky.

Druhý polčas bol úplne odlišný, keď domáci internacionáli prevzali iniciatívu a zatlačili súpera pred jeho bránku a po strelení dvoch rýchlych gólov kontrolovali hru a pridali aj ďalšie góly a zvíťazili najvyšším výsledkom proti tomuto súperovi v tomto roku

6 : 1.

 

Góly domácich : Mikuláš Koľaj 2, Igor Ľupták 2, Peter Baliak, Jozef Srnka.

 

Zostava IFK SOKOL Braväcovo :

Brankár Ján Martinec,

obrana – Slavomír Pôbiš, Peter Gažúr, Juraj Gašperan, Pavol Nosko,

záloha – Peter Kochan, Mikuláš Koľaj,Jozef Srnka, Ivan Kupčok,

útok – Peter Baliak, Igor Ľupták,

náhradníci –  Dušan Rusnák, Pavol Ľupták,

 

 

Priateľský futbalový  zápas 29.09.2012 Ihrisko FK Sokol Braväcovo

 

IFK Sokol Braväcovo  Internacionál Košolná  5  :3

 

Dňa 29.09.2012 sme odohrali priateľský futbalový zápas na ihrisku FK Sokol Braväcovo s Internacionálmi z Košolnej – našimi priateľmi, ktorí nám  vlani u nich pripravili okrem zápasu aj bohaté pohostenie na hodoch.. Bolo to symbolicky prvé futbalové stretnutie na vynovenom futbalovom štadióne , keď sa v priebehu mesiacov júl, august a september, podarilo zregenerovať trávnik, vybudovať nové ochranné siete po celej šírke ihriska v kombinácii bielo modrej a zrekonštruovať .tribúnu, sektory C, A, B, vrátane sedadiel v počte cca 300 miest na sedenie. Zápas odohrali dve kvalitné technické mužstvá korektne bez zranení a tvrdých zákrokov. Konečný výsledok  5 : 3 pre domácich..

Po zápase internacionálov sme pre našich hostí pripravili občerstvenie „jágerek“ a spoločne sme posedeli na Amfiteátri a dohodli sme sa na budúcoročnej návšteve u nich v Košolnej.

.Zostava IFK SOKOL Braväcovo :

Brankár – Ján Martinec,,

obrana – Mikuláš Koľaj, Juraj Gašperan, Slavomír Pôbiš, Peter Kochan,

záloha –  Ivan Kupčok, Jozef Srnka, Igor Ľupták,, Štefan Ľupták

útok – Peter Baliak, Michal Libič,

náhradníci – Pavol Sidor,

 

Priateľský futbalový  zápas 12.08.2012 Ihrisko OŠK Slovan Valaská

 

Internacionál OŠK Slovan Valaská  – IFK Sokol Braväcovo  2 : 6

 

Dňa 12.08.2012 sme odohrali priateľský futbalový zápas na ihrisku OŠK Slovan Valaská priateľský futbalový zápas na kvalitnom ihrisku. Napriek početnej zostave domácich internacionálov, ktorých sa na rozdiel od zápasu v Braväcove zišlo cca 20, nezabránili prehre 2 : 6.

.Zostava IFK SOKOL Braväcovo :

Brankár –Leonard Ľupták,,

obrana – Marián Knižka, Peter Baliak, Michal Bubelíny,,  Pavol Nosko,

záloha –  Mikuláš Koľaj, Slavomír Pôbiš, Jozef Srnka, Igor Ľupták,,

útok – Pavol Kochan,  Miroslav Srnka,

náhradníci – Peter Kochan, Pavol Sidor,

 

Priateľský futbalový  zápas 05.08.2012 Ihrisko FK Sokol Braväcovo

 

IFK Sokol Braväcovo  Internacionál OŠK Slovan Valaská  10  : 2

 

Dňa 05.08.2012 sme odohrali priateľský futbalový zápas na ihrisku FK Sokol Braväcovo s Internacionálmi z Valaskej ako predzápas prvého majstrovského futbalového zápasu  „A“ mužstiev ročníka 2012/2013.  Bol to celkove  prvý futbalový zápas na vynovenom zrekonštruovanom ihrisku, keď sme v priebehu jedného týždňa vybudovali nové ochranné siete po celej šírke ihriska v kombinácii bielo modrej. Taktiež sme vynovili náterom aj oplotenie a zábradlie pozdĺž ihriska. Zápas sa skončil našim doteraz najvyšším víťazstvom  10 : 2.Po zápase internacionálov odohrali majstrovský futbalový zápas „A“ mužstvá , v ktorom pred 300 divákmi zvíťazili naši muži v pomere 4 : 1.

.Zostava IFK SOKOL Braväcovo :

Brankár – Ján Martinec,,

obrana – Peter Baliak, Juraj Gašperan, Slavomír Pôbiš,  Pavol Nosko,

záloha –  Mikuláš Koľaj, Ivan Kupčok, Jozef Srnka, Igor Ľupták,,

útok – Pavol Kochan,  Miroslav Srnka,

náhradníci – Marián Knižka

Hráči, ktorých sme prepožičali súperovi : Dušan Rusnák, Michal Libič, Pavol Sidor, Peter Gažúr

 

Priateľský futbalový  zápas 29.07.2012 Ihrisko FK Sokol Braväcovo

 

IFK Sokol Braväcovo  Internacionál ŠKP Brezno 5 : 2

 

Dňa 29.07.2012 sme odohrali priateľský futbalový zápas na ihrisku FK Sokol Braväcovo. Bol to zápas s internacionálmi, s  ktorými sme v  poslednom období  odohrali viac zápasov a vždy sa skončili víťazstvom súpera. Tento posledný zápas sme odohrali na upravenom kvalitnom ihrisku, ktoré je pripravené na nastávajúcu sezónu. Konečne sme zvíťazili, aj vďaka dobrému výkonu všetkých hráčov, keď na zápas prišlo až 15 internacionálov. Zápas sa skončil výhrou IFK Sokol 5 : 2.

Pred týmto zápasom odohrali dorastenci FK Sokol priateľský futbalový zápas s mužmi Tatran Polomka s výsledkom 3 : 2, ako generálku na nastávajúcu sezónu 2012/2013.

Po zápase internacionálov odohrali prípravný zápas aj muži FK Sokol s mužmi Slovan Dolná Lehota a zvíťazili vysoko 7 :1. Bol to posledný zápas v rámci prípravy na nový ročník 2012/2013.

 

 

Zostava IFK SOKOL Braväcovo :

 

Brankár – Leonard Ľupták,,

obrana –  Peter Gažúr, Juraj Gašperan, Slavomír Pôbiš,  Pavol Nosko,

záloha –  Mikuláš Koľaj, Ivan Kupčok, Jozef Srnka, Igor Ľupták,,

útok – Pavol Kochan, , Peter Baliak, Miroslav Srnka,

náhradníci – Michal Libič, Dušan Rusnák, Peter Kochan, Pavol Sidor

 

Priateľský futbalový  zápas 29.04.2012 Braväcovo

 

Internacionál FK Sokol Braväcovo  – Internacionál Heľpa 3 : 3

 

V nedeľu dňa 29.04.2012 sme odohrali priateľský futbalový zápas na domácom futbalovom ihrisku priateľský futbalový zápas s I Heľpa ako predzápas majstrovského futbalového zápasu „A“ mužstiev.

Zápas sa skončil spravodlivou remízou 2 : 2

Zostava IFK SOKOL Braväcovo :

Brankár Ján Martinec,

Obrana – Slavomír Pôbiš, st., Juraj Gašperan, Peter Gažúr, Mikuláš Koľaj,

záloha – Igor Ľupták, Mikuláš Koľaj, Jozef Srnka,Ivan Kupčok,

útok –Miroslav Srnka, Peter Baliak, Michal Bubelíny

náhradníci – Pavol Sidor, Dušan Rusnák, Pavol Nosko,

Góly za IFK SOKOL  :  Michal Bubelíny – 2

 

Priateľský futbalový  zápas 25.03.2012 Ihrisko FK Sokol Braväcovo

 

IFK Sokol Braväcovo  Internacionál Tisovec 3 : 3

 

Dňa 25.03.2012 sme odohrali priateľský futbalový zápas na ihrisku FK Sokol Braväcovo. Bol to prvý zápas internacionálov v roku 2012 na klasickom futbalovom ihrisku s prírodným povrchom. Išlo o v poradí už tretí vzájomný zápas týchto mužstiev. Predchádzajúce zápasy sa skončili remízou, a nebolo tomu inak ani dnes, keď sa zápas skončil spravodlivou remízou 3 : 3.

 

Zostava IFK SOKOL Braväcovo :

Brankár Ján Martinec,

obrana – Dušan Rusnák, Michal Bubelíny, Jozef Srnka, Pavol Nosko,

záloha – Michal Libič, Mikuláš Koľaj, Peter Kochan,

útok – Pavol Kochan, , Peter Baliak,

 

Priateľský futbalový  zápas 10.03.2012 Tisovec – umelá tráva

 

10.3.2012 Internacionál Tisovec – IFK Sokol Braväcovo  3 : 3

 

Dňa 10.03.2012 sme odohrali priateľský futbalový zápas v Tisovci na futbalovom ihrisku s umelou trávou. Bola radosť hrať na takomto futbalovom ihrisku a všetci futbalisti, ktorí sa za IFK Sokol Braväcovo zúčastnili, si v tomto období pochvaľovali tento povrch, na ktorí z minulosti neboli zvyknutí ani pri aktívnej futbalovej kariére.

Zápas sa skončil spravodlivou remízou 3 : 3.

Zostava IFK SOKOL Braväcovo :

Brankár Ján Martinec,

obrana – Jozef Radóc, Michal Bubelíny, Jozef Srnka, Pavol Nosko,

záloha – Michal Libič, Mikuláš Koľaj, Rado Pauliak, Dušan Rusnák,

útok – Pavol Kochan, , Peter Baliak,

náhradníci –Pavol Sidor, Matej Baliak.

Góly za IFK SOKOL  : Pavol Kochan, Michal Libič, Michal Bubelíny.

Pred týmto zápasom odohrali na tomto ihrisku priateľský futbalový zápas hráči „A“ mužstva FK SOKOL s mužstvom II. triedy ObFZ B. Bystrica, ašpirantom na postup do I. triedy, Slovanom  Pohronská Polhora.

FK Sokol Braväcovo – Slovan Pohronská Polhora   5 : 3

 

14.2.2012 Internacionál Tisovec – IFK Sokol Braväcovo  4 : 3

 

Dňa 14.01.2012 sme odohrali priateľský futbalový zápas v Tisovci na futbalovom ihrisku s umelou trávou. Ihrisko na tento zápas bolo pripravené kvalitne a všetci futbalisti, ktorí sa za IFK Sokol Braväcovo zúčastnili, si v tomto období pochvaľovali tento povrch, na ktorí z minulosti neboli zvyknutí ani pri aktívnej futbalovej kariére. Zápas sa skončil 4 : 3 pre domácich futbalistov, za ktorých nastúpili aj traja hráči, ktorí hrávajú futbal ešte aktívne za „A“ mužstvo Tisovca.

Zostava IFK SOKOL Braväcovo :

Brankár Ján Martinec,

obrana – Jozef Radóc, Michal Bubelíny, Mikuláš Kolaj, Pavol Nosko,

záloha – František Brenkus, Jozef Srnka, Juraj Gašperan,

útok – Pavol Kochan, Peter Kán, Peter Baliak,

náhradníci – Pavol Sidor, Jaroslav Gašperan.

Góly za hostí : Peter Kán 3, Jozef Radóc 1,

 

Štatistika zápasov 2012

Počet odoraných priateľských zápasov : 10

 

Na domácom futbalovom ihrisku : 6 zápasov , 4 víťaztvá, 2 remízy

Vonku                                             : 4 zápasy, 1 prehra, 1 remíza, 2 víťaztvá

Počet bodov :                               : 21 bodov, skóre : 49 : 27

 

 

Priateľský futbalový  zápas 14.02.2012 Tisovec – umelá tráva

Internacionál Tisovec – IFK Sokol Braväcovo  4 : 3

 

Priateľský futbalový  zápas 10.03.2012 Tisovec – umelá tráva

Internacionál Tisovec – IFK Sokol Braväcovo  3 : 3

Priateľský futbalový  zápas 25.03.2012 Ihrisko FK Sokol Braväcovo

IFK Sokol Braväcovo  Internacionál Tisovec 3 : 3

Priateľský futbalový  zápas 29.04.2012 Ihrisko FK Braväcovo

Internacionál FK Sokol Braväcovo  – Internacionál Heľpa 3 : 3

Priateľský futbalový  zápas 29.07.2012 Ihrisko FK Sokol Braväcovo

IFK Sokol Braväcovo  Internacionál ŠKP Brezno 5 : 2

Priateľský futbalový  zápas 05.08.2012 Ihrisko FK Sokol Braväcovo

IFK Sokol Braväcovo  Internacionál OŠK Slovan Valaská  10  : 2

Priateľský futbalový  zápas 12.08.2012 Ihrisko OŠK Slovan Valaská

Internacionál OŠK Slovan Valaská  – IFK Sokol Braväcovo  2 : 6

 

Priateľský futbalový  zápas 29.09.2012 Ihrisko FK Sokol Braväcovo

IFK Sokol Braväcovo  Internacionál Košolná  5  :3

 

Priateľský futbalový  zápas 07.10.2012 Ihrisko FK Sokol Braväcovo

IFK Sokol Braväcovo–Internacionál Tisovec 6 : 1

Priateľský futbalový  zápas 27.10.2012 Tisovec – umelá tráva

Internacionál Tisovec – IFK Sokol Braväcovo  4 :5

 

inter

Internacionál Tisovec – IFK Sokol Braväcovo  4 : 3

Dňa 14.01.2012 sme odohrali priateľský futbalový zápas v Tisovci na futbalovom ihrisku s umelou trávou. Ihrisko na tento zápas bolo pripravené kvalitne a všetci futbalisti, ktorí sa za IFK Sokol Braväcovo zúčastnili, si v tomto období pochvaľovali tento povrch, na ktorí z minulosti neboli zvyknutí ani pri aktívnej futbalovej kariére.
Zápas sa skončil 4 : 3 pre domácich futbalistov, za ktorých nastúpili aj traja hráči, ktorí hrávajú futbal ešte aktívne za „A“ mužstvo Tisovca.

Zostava IFK SOKOL Braväcovo :
Brankár Ján Martinec,
obrana – Jozef Radóc, Michal Bubelíny, Mikuláš Kolaj, Pavol Nosko,
záloha – František Brenkus, Jozef Srnka, Juraj Gašperan,
útok – Pavol Kochan, Peter Kán, Peter Baliak,
náhradníci – Pavol Sidor, Jaroslav Gašperan.

Góly za hostí : Peter Kán 3, Jozef Radóc 1,